Oxygen Cell Ninaskincare Review

0 kata
pic: google image

hari ni nak citer pasal oxygen cell nina skincare pulak..

macam mana saya boleh terjebak dengan oxygen cell ni..
begini ceritanya..

sebelum ni mmg sy dah banyak cuba produk 
x kira la minuman ..skincare.. krim ..sabun .. pil ke..
macam2 dah try
belum penah lagi dpt side efek yg terlampau teruk
UNTILLLLL sy pakai satu skincare yg baru ni..

sebulan je kulit ok..
lepas tu 
mmg nightmare

konon nk kulit ' flawless '... lain yg jd..
mula2 kulit rase kering.. naik bintik2 hitamm.
keluar bintik mcm rashes..
muka merah2.. kering..
jerawat bersepah..
dah mcm kena allergic.. hii

mcm2 la tempek kt muka time tu..
aloe vera la..
ubat jerawat la..
x jadi ape ..

last2 try oxygencell ninaskincare ni..
alhamdulillah.. 
dekat sebulan pakai , kulit semakin pulih..
walaupun bukan 100% pulih lg
dah boleh nampak perbezaan dr sebelum ni..

Nak tgk pic before n after baca sampai habis dulu..hihi
Nk skip pun xpe..
Kt akhir post ni sy akan letak gambar condition kulit sebelum pakai
Oxygen cell n selepas pakai...

ada 2 cara pakai oxygencell ni

1. pakai nipis2 before tido.. bgn esok basuh bersih2..
tp if kulit x sesuai.. jd terlalu oily or too dry.. boleh cuba 2nd method

2. pakai tebal2 buat mcm mask.. biarkan dlm 15-20 minit..
pastu basuh.. before basuh tu gonyoh2 sikit.. ada org blackhead.whitehead boleh kuar masa ni..

mula2 pakai krim oxygen cell ni..
kulit akan pedih sikit area yg berjerawat..
tp lepas basuh muka mmg best sangat rasa bila pegang kulit.
smooth je..

one more thing.. oxygencell ni lg best pakai dengan egf serum..
dah basuh muka tempek egf serum ..

ps: now sy tgh try satu lg produk best utk hilangkan parut2 n jerawat kecik2 yg degil yg berbaki kt bhg rahang..
Tgn sy ni degil sgt suka garu2 area rahang n dagu.. tu yg payah nk sembuh tu
Bila garu lg la dia senang merebak..

oxygencell still pakai hari2 tpnye.. kalau produk ni menjadi nanti sy buat review..
kalau nak try boleh add fb di sidebar tu or visit my ig
or
www.facebook.com/aisybeautyshoppe

Nampak kn.. x tunjuk area dagu sbb area tu x elok lg..
Dah elok nanti br tunjuk..
Hehe


XOXO

Giveaway Perla Coffee

0 kata

korang..
my new igshop / instashop : 


ada buat giveaway..
pd yg yg ada ig or
sesape yg nk perla coffee free tu meh la join reramai..
tarikh tutup 10 / 6 / 2014 
mana tau korang bernasib baik kan..


follow step kt atas tu ye..
http://instagram.com/aisybeautyshoppe

make sure korang nye ig set to public..
good luck..

next month lepas tamat giveaway kt ig nie..
nk buat giveaway kt blog pulak..
stay tune..
=)


XOXO

Perbezaan Ibu Putih Original dan Fake

0 kata
ok..
post ni special untuk ibu putih ninaskincare shj ye..

sebelum menjual sendiri sy penah beli ibu putih ninaskincare ni secara online dan offline..
mmg selalu org kata beli online senang kena tipu..
tp sebaliknya bg sy..
yg beli kt kedai tu yg tiruan..
apa la nasib..
tp bukan semua kedai yer..
ada je kedai yg jual yg ori tp kita sbg pembeli kena pandai2 la bezakan..


mula-mula tu mmg la nk beli direct dr pengasas nye kak nina tu..
tp yer la kan.. org biznes bz memanjang..
setakat sebekas ibu putih tu xkan la nk order ngan dia..
hehe..
wassap dia pon x sempt berbalas..
so sy order ngn satu fb nie..
redha jer la mula2 sbb takut dpt yg fake..

bila dah dpt brg tu compare2 ngan gambar instagram pengasas dia mmg sama..
bila pakai dlm 2 bekas tu mmg npk perubahan..
satu pakai muka n satu pakai kt tgn..
tp kt muka x pakai sgt sbb muka sy jenis sensitif..
xleh berminyak.. so pakai kdg2 je..
yg kt tgn mmg npk sgt perubahan..

disebbkn bekas yg kecik cepat sgt la habis nye..
so try la cari kt kedai..
tanye kt kedai dia kata ade jual tp x letak kt luar..
letak dlm laci je..
masa tu x terfikir langsung kedai jual fake so beli je la..

bila dah balik tu compare dgn bekas yg sblm ni mmg sgt beza..
bau n texture pun lain...
nyesal la jugak tp rembat je pakai kt kaki..
ntah losyen ape tah yg dia taruk dlm tu.. hehee..

so camne nk beza yg fake n ori..
yg ori ada gold lining kt bekas..  yg fake xdek..
actually stiker dier pun warna beza sikit..
yg fake gelap..

texture yg fake mcm losyen ..clear je..
yg ori mcm kesat2 ade biji2 sikit..

ni gambar ibu putih nina yg sy sendiri terbeli :



so korang kalau nk try tu pastikan yg ori yer..
kalau x saje je.. rugi duit
=)

update : now sy dah jual jugak ibu putih ni...dijamin ori..
https://www.facebook.com/aisybeautyshoppe
ig : aisybeautyshoppe




XOXO

etc