Barang Parti/Belon Helium di Kuantan

0 kata
haritu aku n family buat birthday party anak sedara..
kecil kecilan jer tp kitorg nk buat keje cepat n senang ..
so nak decorate la pakai belon helium..
jenuh jugak la survey2 kt internet..
tempat yg jual belon yg isi helium ni kat kuantan..
akhirnya jumpa..

so pd orang2 kuantan boleh la try pegi kedai dekat 
Kuantan Garden (rumah warna purple)
rumah corner lot setingkat yg dijadikan kedai 
 tepi jalan besar berhampiran dengan Kuantan Specialist..

nama kedai x sure sbb time pergi tu diorg baru masuk kedai..
signboard nama kedai pun belom letak..
tp nama syarikat diorg adalah TCballoon..

boleh jugak kontek diorg kat fb..

kat kedai tu ada mcm2 lg la barang2 untuk kegunaan parti..
decoration utk gantung2... menda yg tiup2 tu.. mask.. topi.. etc
nk tempah belon yg seketul-seketul tu boleh..
yg dah decorate pon boleh..
bergantung pd bajet korang..
=)

lain2 kedai yg jual brg2 parti aku perasan kt kuantan ni (tp xdek belon helium la)
cowboy
daiso (ecm)








XOXO

Cara Rayuan bagi Permohonan BR1M 3.0 Yang Gagal

0 kata

bagi yang menerima nasib macam aku..
x tahu status permohonan macam mana..
surat tak sampai lg .. call hotline.. call cawangan lhdn .. semua x dapat-dapat..

ataupun bagi pemohon yang 
dah tahu status permohonan korang dah sah-sah gagal boleh la mengisi borang rayuan ..

katanya rayuan bermula 1 April 2014..
tp keluar pulak berita dah dalam proses uruskan 1 juta rayuan.. 
dah ca ner tue..

kesimpulannya esok aku akan pergi terus ke LHDN bersama-sama borang n salinan sijil2 berkenaan..
yer la.. mana tau bila semak tu dimaklumkan gagal boleh proceed rayuan terus..
kalau lulus Alhamdulillah..

ni link borang rayuan kot2 korang nk isi siap2 kat rumah..
xdek la nk kena dtg lhdn 2 3 kali..


Untuk rayuan BR1M sila sediakan dokumen lengkap spt berikut (yg berkenaan):-

1. salinan ic/mykad pemohon
2. salinan ic/mykad/MYPR/pasport pasangan
3. salinan ic/mykad/mykid/sijil lahir tanggungan (jika berkenaan)
4. salinan slip gaji terkini 3 bulan
5. salinan sijil kematian (jika berkenaan)
6. salinan sijil nikah (jika berkenaan)
7. salinan surat cerai (jika berkenaan)

sekiranya tidak mengemukakan dokumen lengkap yg diperlukan, pihak LHDN berhak menolak permohonan....

borg boleh diambil di cawangan LHDN @ memuat turun di webhttps://ebr1m.hasil.gov.my/

klu dah dtg nk semak tu digalakkan terus bawa dokumen lengkap supaya boleh terus membuat rayuan jika tidak lulus...
Update: bagi permohonan yg gagal diorg dah email... sila check email masing masing.


XOXO

Semakan status BR1M 3.0 2014

0 kata
Permohonan yg berjaya akan diberitahu melalui pos atau juga boleh membuat semakan bermula Februari 2014.

1. Pos

Anda akan menerima surat pengesahan apabila hampir tarikh pembayaran. Sekiranya anda berjaya, anda akan diberitahu secara pos lokasi bagi menebus baucer tunai anda.

2. Panggilan telefon

Telefon LHDN hotline 1-800-222-500 / 1-800-88-2716 (waktu pejabat sahaja)  Menurut beberapa maklum balas yang diterima , anda perlu menunggu masa yang lama sebelum panggilan dijawab.

3. Semakan e-mel : br1m3@treasury.gov.my . Jawapan dalam masa 1-2 hari bekerja . Beri maklumat yang mencukupi kepada pegawai-pegawai sokongan untuk membantu anda.

Ambil perhatian bagi yang mendaftar secara manual , anda akan menerima bayaran agak lambat berbanding pemohon dalam talian (online) yang telah memberikan akaun bank mereka kerana baucar tunai mengambil sedikit masa untuk sampai ke alamat anda. Walau bagaimanapun,  bayaran/baucer dijangka akan dikeluarkan secara berperingkat selepas Tahun Baru Cina 2014.
XOXO

etc