Kemaskini Maklumat Bagi Permohonan Penukaran Pinjaman (3%) kepada Pembiayaan Ujrah (1%)

dgn teruja nya try masuk nk kemaskini

rupenya yg tahun 2005 blom bleh lagi..

sini link untuk update yer..

dan di bawah adalah jadual nya ;) 
bagus wat camni.. xyah tunggu anta2 surat bagai..

bg mendapat lebih kefahaman nie flow chart proses:

  nk downlod sinie: 
http://www.ptptn.gov.my/docs/CARTA%20ALIR%20PROSES%20TAWARAN%20UJRAH.pdf
 
 pastunyer sebarang kemusykilan bleh terus msg2 kt forum..
diorg selalu balas cepat :)
ni ha LINK forumnyer : KLIK SINI 

hmm..kiranya yg sy paham.. lepas diorg terima kemaskini.. n proses.. 
kita akan dpt email..
then kita pos borg yg diorg emailkan tu dulu..
tp peringatan.. dlm forum tu sy ter baca yg if ada tertunggak kena langsaikan dulu ..
adoii.. sy tangguh n tunggak.. camno tue.. mane ade duit.. belaja lg nie .. ;(

Jadual Kemaskini Maklumat Bagi Proses Penawaran Ujrah
 
TAJAAN WEBSITE
2006, 2007 dan 2008 20/9/2010
2003, 2004 dan 2005 01/11/2010
2002 dan tahun-tahun sebelumnya 01/12/2010

XOXO

2 comments:

  1. aku tak berapa faham ni berkenaan ni.. klu ada org boleh tlg terangkan, amat dihargai

    ReplyDelete
  2. yg pun x dek la paham sgt.. tp yg pasti nyer peminjam yg start pinjam bermula 1 ogos 2009 terus dpt 1% nie..
    so yg tahun 2008 ke bawah yg prob nyer.. sbb nk kena tunggu surat twaran penukaran 3% kepada 1%.. sbelum ni secara manual kot tp sbb lbt sgt n banyak problem(alamat tukar ke aper)..
    so skang diorg suruh kemaskini then baru diorg proses.. lepas proses..diorg email kan pd kita untuk kita isi perjanjian baru.. kita pun pos semula kt diorg.. banyak kan proses nyer.. :(.. dgr2 nyer.. utk dpt 1% nie org yg tertunggak kena habiskan tunggakan tu dulu.. kalo x still kena charge 3%.. adehhh.. nanti sy update sket..

    ReplyDelete

etc