Tutorial Men Download Menggunakan Torrent


Tutorial Men Download Menggunakan Torrent

Hari ni nk berkongsi sket... bagi yg belom pernah guna torrent.. yg dah reti sudah pegi maen jauh2.. 
ramai kawan-kawan sy confius kt mana dan bagaimana sy download all the latest drama/tv series/reality show..
video2 semua nyer high quality pulak tue(HD).. bile pandai pakai torrent nie xyah dah la tgk citer ber part2 kt streaming site pastu video pun x clear.. 
bile download direct plak jarang la bleh dpt download movie sekali gus sbb file besar..  terbehenti tgh jln la.. ade yg split2 file then gamba jd x cun.. biler pakai torrent.. bleh sambung2 download asalkan jgn stop.. pause kan jer...

                 Step Men-download Game/Movie/TvSeries/Application Menggunakan Torrent
 
  • Mula-sekali pastikan korg dah ade application untuk download torrent..Sekiranya korang belom ade.. sila download di sini sebagai contoh.. bitcomet . Ada lagi yg lain if korg x nak pakai bitcomet..sy syorkan yg nie sbb selama berpuluh tahun guna ok jer.. xdek prob..
  • selepas download akan kuar seperti gamba yg kt atas sekali tu.. bulat oren cam comet tue.. 
  • untuk mendownload segala macam yg korg mahu.. antara sumber yg sy tahu adalah di www.torrentz.com . movie latest2 dvdrip..tv series latest2 yg tgh tayang kt US siap gamba HD lg tue.. boleh didapati di situ..
  • then..lepas search ape yg korg nk.. klik pd link yg mahu.. seperti contoh dlm gambar.. sy mahu download glee yg latest sekali .. Glee S02E01 HDTV bla2... klik di situ..
search jer ape yg korang nk.. baik pilih yg seeder/peers banyak if nk cepat siap
  • lepas tu.. screen yg memaparkan link2 ke site lain akan kuar.. pilih la yg mana satu.. awas ! selalu advertisement di dlm site tersebut agak kurang senonoh.. ;) contoh sy pilih yourbittorrent.com punyer link..klik pd link tersebut..
pilih satu~ pilih la yg senonoh sket nama bg elak kan anasir x baek ;)
  •  klik pd DOWNLOAD TORRENT....*penting* kemudian save as.. pilih la folder mane2 yg senang carik.. jgn tukar .torrent tue ..
klik download torrent!
kemudian save kan terus..
  • then open balik file yg kita dah save as tue..akan kuar seperti di bawah
simpan then bukak balik if nk terus download~
bila open file yg save td kuar camnie.. klik ok jer

  • klik jer ok.. sekarang file tue dah masuk dlm bit comet kamu ;)
see.. dah ader percentage2 pergerakan downloading ;)

yeay... DONE

sekarang file tgh download..kadar kelajuan bergantung pd line intenet n seeder(peers).. if ramai yg seed cepat la habes download.. dah complete stop jer.. kalau baik.. feed la untuk org lain pulak even dah habes download :) ..  selalunyer guna streamyx yg bayar bulan2 seratus tue mmg laju giler.. tp biler pkai broadband.. paham2 jer la.. kalau drama sejam n tgh hot ramai yg donlod cepat la siap ..movie lambat sket.. sbb file besar..


untuk korean/japanese/taiwan punya drama boleh download torrent di www.d-addicts.com . masuk ruangan torrent pastu search :) sub carik sendirik ..
selamat mencuba..

XOXO

1 comment:

  1. ermmmm....thanks for sharing...
    saya cuba nanti ok...

    ReplyDelete

etc