Total BS breakup lines

0 kata

ps: one more week to go.. yeay.. 2 paper lagi after that harap2 x kan bergelumang
dgn exam2 dah .. proposal project menanti.. aiyarrrrrk..

yeay.. kelate menang 2-1..

XOXO

Final Exammmmm..

3 kata

oh my..
sampai 7/11 aku akan tersangat bz..
sori ek pada yg shout x terbalas..
pd yg singgah tu akan ku balas jua nanti..
skarang belom masanya..

mood exam skarang nie..
cuak sangat sbb gap tidak se best sem lepas..
dah la jadual exam sepuloh kali tukar..
test 2 pon tengah berjalan walopun tgh study week..
assignment pon maseh ade..
adoiiii..
terseksa jiwa..

inilah dugaan belajar nama nya kan..
pada blogger2 laen yg
akan menduduki
Final EXam juga..

GOOD LUCK !

GANBATTE NE

XOXO

Lelaki Idaman Saya

3 kata
                      
chun jung myung adalah sekadar gambar hiasan ;)
 source: google
Lelaki Idaman Saya

Lelaki Idaman Saya ..
adalah seorang lelaki yang beriman
Yang hatinya disalut rasa takwa kepada Allah
Yang jiwanya penuh penghayatan terhadap Islam
Yang sentiasa haus dengan ilmu
Yang sentiasa dahaga akan pahala
Yang solatnya adalah maruah dirinya
Yang tidak pernah takut untuk berkata benar
Yang tidak pernah gentar untuk melawan nafsu
Yang senantiasa bersama kumpulan orang2 yang berjuang di jalan Allah

Lelaki Idaman Saya ..
adalah lelaki yang menjaga tutur katanya
Yang tidak bermegah dengan ilmu yang dimilikinya
Yang tidak bermegah dengan harta dunia yang dicarinya
Yang sentiasa berbuat kebajikan kerana sifatnya yang penyayang
Yang mempunyai ramai kawan dan tidak mempunyai musuh yang bersifat jembalang

Lelaki Idaman Saya..
adalah yang menghormati ibunya
Yang sentiasa berbakti kepada kedua orang tua dan keluarga
Yang bakal menjaga kerukunan rumahtangga
Yang akan mendidik isteri dan anak-anak mendalami Islam
Yang mengamalkan hidup penuh kesederhanaan
Kerana dunia baginya adalah rumah sementara menuju akhirat

Lelaki Idaman Saya..
sentiasa bersedia untuk menjadi imam
Yang hidup di bawah naungan Al-Quran dan mencontohi sifat Rasulullah 
Yang boleh diajak berbincang dan berbicara
Yang menjaga matanya dari berbelanja
Yang sujudnya penuh kesyukuran dengan rahmat Allah ke atasnya

Lelaki Idaman Saya ..
tidak pernah membazirkan masa
Matanya kepenatan kerana penat mengaji dan bezikir
Tidurnya lena dengan cahaya keimanan
Bangunnya subuh penuh kecergasa
Kerana sehari lagi usianya bertambah penuh kematangan

Lelaki Idaman Saya..
sentiasa mengingati mati
Yang baginya hidup di dunia adalah ladang akhirat
Yang mana buah kehidupan itu perlu dibaja dan dijaga
Agar berputik tunas yang bakal menjadi baka yang baik
Meneruskan perjuangan Islam sebelum hari kemudian

Lelaki Idaman Saya ..
adalah lelaki
Yang tidak terpesona dengan buaian dunia
kerana dia impikan syurga
Disitulah rumah idamannya
Dan dia ingin membawa saya bersama

Dialah lelaki idaman saya....

dipetik dari Majalah Muslimah 1999
       -Mas Merah '99-

XOXO

Lagi... Lagi.. Buffered Earning from Nuffnang

3 kata




nuffnang lagi..
;)
aku ada terbaca dlm blog blogger yg PR tinggi2..
beliau2 memang x suka betul baca pasal
BE dan lain2 nie..
tp x kisah lah..
yang penting aku suka..
haha..
kalau kat web innit tu..
ini la yg aku click dulu..

beliau x apa la..
sudah bertimbun2 BE 
malahan dah dpt yg sponsored punya iklan..
CPM ke ape tah nama nya..

this week aku berkira-kira nk bercuti sekejap dr dunia blogging..
untuk sebulan bg menumpukan perhatian terhadap FINAL EXAM..
tetiba bukak nuffnang tadi..
ader lak BE baru from nuffnang..
x sampai hati lak nk tinggalkan blog ni sebulan..
so aku decide nk update jugak la..
sekali or 2  kali seminggu..
blogwalking la yg mana sempat..
tp..

pelajaran harus diutamakn..


see... aku br dpt iklan dr NOKIA..
mentang2 aku review enset nokia c6 baru aku..
terus terbuka hati NOKIA nk bg iklan kt aku..
:)
well..TQ nokia..
sebelum nie aku pakai.
nokia 3310 (masa matrik)
samsung (masa diploma)
motorola (masa degree)
nokia semula (masa master)
(phd??) wah perasan...mcm larat nk blaja lagi..
kesimpulannya nokia tetap di hati 

 ps: apesal aku selalu dpt kat LB jer ek.. kat lain BE x mau singgah pon..
ape2 pon tq pada rakan2 blogger sekalian..
LB sudah 4 bintang..
honto ni arigato..


XOXO

Lawak Rollercoaster

2 kata
giler ah~  seb baik x penah kena camni.. x pasal2 kena mandi pas tu

mak aih~ org kate jgn naek degil..

motip kena sawan~ org laen bergumbira jer

sabau jer la~ abang tu siap pejam mata.. yg blkang tu aku x phm..

sempt lg dak laki nie usha awek yg tgh ketakutan ;)

pejamkn mata..tahan napas dalam2
adeh la..
x leh bayang rupe aku time naik rollercoaster..
x kuase aku nk beli gamba yg diorg snap tu..
heh..
jgn diorg tayang2 kt org camni udah ler..

rasenyer lepas naik rollercoaster kt genting n sunway..
aku dah nk bersara dah..
sayang nyawa beb..
adios~


XOXO

Lawak Teka Triki [Video]

1 kata
td tertengok ade member share kt fb..
bleh tahan gak lawak dak2 nie..
layan kan ajer..

 

XOXO

WATSONS : Not a card member yet ?

1 kata
... get your watsons vip card at any watsons store now


semalam semalam.. 
aish..
maksud sy 2 hari lepas..
pegi shopping2 keperluan diri kt watsons..
selepas sebulan abes semua dah..
pencuci muka.. sabun.. ubat gigi.. 
segala jenis krim..
segala air kumur2 n flos utk braces..
dan macam2 lagi la..
mmg kalau benda2 ni seme.. sy pilih watsons..
tetiber jd promoter lak 

sy mmg x pegi lain la sbb nyer 
pencuci muka yg sy pakai hanya di farmasi shj..
nk wat camne..
muka jenis nk pencuci muka mahal..
sepuluh hinggit punyer dia x mau..
kalau dia mau dah lama sy pakai
safi 7 henggget tue..
 pastunyer sbb memborong banyak sgt..
dak cashier tu promote la kad membership nie..
RM12 utk seumur hidup..
ok la tu kan..
b4 this..
sy blom penah ade membership kt mane2 store..
x ske bwk purse berat2..
xleh taruk dlm kocek..
susah bg yg ske lenggang kangkung cam sayer..

tp biler kad watsons ni sy terus setuju..
sbb nyer mmg sy xleh lari..
setiap bulan mmg akan shopping situ..
 x rase rugi sgt la..
cute jer bekas letak kad dia~
dalam nie selain kad ada..
ini~ yeay ♥
ada gift voucher..
suka2..
pencuci muka sy punyer voucher pon ader..
rm 12 off..
dah..sekian.. kalo nk kad jugak..
sila pergi ke watsons
bila2 pon boleh kot..
tp kalau lambat kang x dapat yg ade voucher2 nie seme

utk keterangan lanjut


XOXO

15 Fun & Bizarre Facts About Lady Gaga

0 kata



XOXO

Review of my new HP : NOKIA C6

15 kata
nokia c6~ kaler putih
sebenarnya masa nak beli tu mcm confius nk pilih
sbb banyak sgt hanset canggih2..
tp last2 beli la NOKIA C6 nie..

c6 ni dipilih atas sebab semua yg aku nk ade pd handset nie..
antaranya:
3G HSDPA 3.6 Mbps; HSUPA
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g
Camera  : Primary 5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus, LED flash 
Radio Stereo FM radio with RDS
GPS Yes, with A-GPS support 
 
yang terpenting
 
Display :
Type TFT resistive touchscreen, 16M colors
Size 360 x 640 pixels, 3.2 inches
- QWERTY keyboard
Dua-dua pon aku nak..touch screen n keyboard..
so dia agak berat sket la berbanding handset yg xdek keyboard..
walopun keluaran ni xdek la latest sgt tp aku puas hati..
aku x ske keyboard kecik2 sgt tu pasal payah nk tekan..
dan harga yg penting kurang seribu..(RM 950)
x mampu la nk beli iphone segala..
best kan.. sambil2 aku tunggu kelas start..
leh layan blog kejap pakai wi fi kt fac..

leh nyanyi2 dalam hati sambil tgk lirik
huhu
dan diharapkan GPS yang ada ni
boleh membantu bapak ku
agar tidak sesat lagi
time amek aku akhir sem~
motif utama aku beli enset ni adalah utk siapkan assignment 
celltrack nie~
boleh x dalm group aku tiga2 org pakai enset cokia..
xleh install bender alah nie..
jadi aku dgn terpaksa dalam rela..
membeli enset baru ~
YEAY~

XOXO

Japanese Style Hot Dog

2 kata
Great story here: So this Japanese guy wanted to start his own restaurant but didn’t have enough funds so he started a hot dog stand, not knowing anything about it.
The result: international sensation. 
CLICK HERE for his site.
 
 
kinda weird..
 

XOXO

TIPS DOA UNTUK KEKASIH DARI WANITA

2 kata
photo source:google - munajat_by_gazoleena
 balik raya ari tu try cari balik majalah muslimah tahun 2001 yg siarkan tips/doa nie..
macam2 versi ade kat internet ..
yg nie berkemungkinan yg asal sbb time tue internet belum popular..

sekadar usaha buat insan yang bergelar wanita...
ketahuilah olehmu betapa hebatnya doa dalam melayari hidup..

TIPS DOA UNTUK KEKASIH DARI WANITA
Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih
lagi Maha Penyayang

Ya Allah..
Seandainya telah Engkau catatkan..
Dia milikku tercipta buatku..
Satukanlah hatinya dengan hatiku..
Titipkanlah kebahagiaan antara kami..
Agar kemesraan itu abadi..

Ya Allah..
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihi..
Seiiringkanlah kami melayari hidup ini..
Ke tepian yang sejahtera dan abadi..
Maka jodohkanlah kami..

Tetapi Ya Allah..
Seandainya telah Engkau takdirkan..
Dia bukan milikku..
Bawalah dia jauh dari pandanganku..
Luputkanlah dia dari ingatanku..
Dan peliharalah aku dari kekecewaan..

Ya Allah Ya Tuhanku Yang Maha Mengerti..
Berikanlah aku kekuatan..
Menolak bayangannya jauh ke dada langit..
Hilang bersama senja yang merah..
Agarku sentiasa tenang..
Walaupun tanpa bersama dengannya..

Ya Allah yang tercinta..
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu..
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan..
Adalah yang terbaik untukku..
Sesungguhbya Engkau Maha Mengetahui..
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini..

Ya Allah..
Cukuplah sahaja Engkau yang menjadi pemeliharaanku..
Di dunia dan akhirat..
Dengarkanlah rintihan dari hamba-Mu yang daif ini..
Janganlah Engkau biarkan aku sendirian..
Di dunia ini mahupun di akhirat..
Menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran..
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman..
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup..
ke jalan yang Engkau redhai..
Dan kurniakanlah padaku keturunan..
Yang soleh dan solehah..

Ya Allah..
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat..
Dan peliharalah kami dari azab api neraka..

Amin.. Amin.. Ya rabbal 'aalamin...


 -Muslimah Sejati-
       -diambil drp MAJALAH MUSLIMAH 2001-

XOXO

The Twilight Saga : Breaking Dawn

3 kata
~coming soooon

Breaking Dawn (Part 1): November 18, 2011
Breaking Dawn (Part 2): November 16, 2012
 
Mackenzie Foy joins Robert Pattinson and Kristen Stewart in Twilight: Breaking Dawn
 
Mackenzie as Renesmee ~
9 year-old Mackenzie Foy will be playing Renesmee in the final chapter.  Foy has appeared in a few things, most notably TV’s ‘Flash Forward’ and ‘Til Death’. 

 ps : can't wait..  cute la this little girl..

 
 



XOXO

etc