Review of my new HP : NOKIA C6

nokia c6~ kaler putih
sebenarnya masa nak beli tu mcm confius nk pilih
sbb banyak sgt hanset canggih2..
tp last2 beli la NOKIA C6 nie..

c6 ni dipilih atas sebab semua yg aku nk ade pd handset nie..
antaranya:
3G HSDPA 3.6 Mbps; HSUPA
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g
Camera  : Primary 5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus, LED flash 
Radio Stereo FM radio with RDS
GPS Yes, with A-GPS support 
 
yang terpenting
 
Display :
Type TFT resistive touchscreen, 16M colors
Size 360 x 640 pixels, 3.2 inches
- QWERTY keyboard
Dua-dua pon aku nak..touch screen n keyboard..
so dia agak berat sket la berbanding handset yg xdek keyboard..
walopun keluaran ni xdek la latest sgt tp aku puas hati..
aku x ske keyboard kecik2 sgt tu pasal payah nk tekan..
dan harga yg penting kurang seribu..(RM 950)
x mampu la nk beli iphone segala..
best kan.. sambil2 aku tunggu kelas start..
leh layan blog kejap pakai wi fi kt fac..

leh nyanyi2 dalam hati sambil tgk lirik
huhu
dan diharapkan GPS yang ada ni
boleh membantu bapak ku
agar tidak sesat lagi
time amek aku akhir sem~
motif utama aku beli enset ni adalah utk siapkan assignment 
celltrack nie~
boleh x dalm group aku tiga2 org pakai enset cokia..
xleh install bender alah nie..
jadi aku dgn terpaksa dalam rela..
membeli enset baru ~
YEAY~

XOXO

15 comments:

  1. nice phone. ;) xde byk prob??? sbb wy pon nk beli phone yg touchscreen.. tp xtau nk decide lg. hmm..

    ReplyDelete
  2. You know.. i really love this phone too.. owh.. btw.. C7 is already released. :D

    ReplyDelete
  3. fahmi : a'ah.. c7 dah ade tp rasa x dek keyboard.. touchscreen shj x silap..

    wardah : ok jer buat masa nie.. xdek prob.. best2

    ReplyDelete
  4. haha last skali "terpaksa" beli henset baru..alasan semata-mata sungguh! :p

    ReplyDelete
  5. fuhhh..hndset baru, nak satu

    ReplyDelete
  6. not bad gak hp nokia ni kan
    but
    i still prefer my nokia E72 la
    hihik

    ReplyDelete
  7. Oh, ada jugak reviewe pasal C6 ni...
    C6 ni leh buat masuk blog x??? pasal tengah dok ushar C6 dengan N900...
    pls reply me at The Sharkox

    ReplyDelete
  8. hp nokia C6 ni mmg memikat ati... mula2 la... tp bila jumpa nokia E72, terus lupa nokia C6... hahaha...
    sayang my nokia E72

    ReplyDelete
  9. radio nk cr kt mane ek?

    ReplyDelete
  10. radio kat music .. tp nk bukak kena sumbat earphone dulu.. pastu br bleh pilih activate loudspeaker if nk dengar kuat2..

    ReplyDelete
  11. org pakai c6 jgk tp gps tu kena ada internet connection kan ?

    ReplyDelete
  12. gps alia garmin gak ke org kedai tu taruk..

    internet connection xdek pun leh pakai gps tu..
    berguna gak la gps ni bila nk g tempat2 yg x pernah g.

    ReplyDelete

etc