Filem Ombak Rindu

1 kata

 masa degree dulu..
member2 ske sgt baca novel citer ini..
sy setakat bace dlm majalah remaja tu jer..
tp bile buat filem nie..
nk tgk ker x ek..


sape yg dah agak2 lupa ombak rindu nie citer camne..
ni sinopsis novel nyer..

IZZAH adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.

Pakcik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.

Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanah air menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?



XOXO

IPT mula September bagi sesi pertengahan 2011 ?

0 kata

KUALA LUMPUR: Sesi kemasukan pelajar ke institusi pengajian tinggi (IPT) dijangka berubah daripada Julai kepada September, berikutan langkah Kementerian Pengajian Tinggi untuk memperkenalkan sistem kalendar akademik yang baru mulai tahun depan.  

----- > Untuk berita lanjut dapatkan akhbar Berita Harian hari ini. (copy paste di situ .. hehe :) ) 

giler ah ..
lama tue ..
nk try imagine jap  ..

 ini kalendar akademik uitm sesi jan 2011 nie..
cuti semester dijadualkan mei - julai
if sambung lagi sampai september..
tambah lagi sebulan..
cuti sakan la..
best ke x eh..
tah la..

XOXO

iPad Game for Cats

0 kata
wah.. moden betul kucing zaman skarang..
kucing sy main tangkap2 kat monitor pc tu jer..
itu pon dia kena marah..

kucing org kaya siap main ipad..
perghh..


sila jeles dgn kucing itu..



XOXO

My Girlfriend is a Gumiho

2 kata
My Girlfriend is a Gumiho
aka
My Girlfriend is a Nine-Tailed Fox 


the best korean drama for  2010
cepat sape yg belom tengok
segera la tengok 
sebelum 2010 menutup tirai..
rugi tau x tgk..
me siap copy  ke laptop my mom sbb nak pastikan dia tgk..
;)
tp x silap kat cenel astro utk subscriber byond akan tayang..
x pun dah tayang.. x sure sbb byond i belom sampai2 lagi ke rumah..
dah 2 minggu lebih dah nie..
 
source: google
  bagi membangkitkan rasa nak tengok korang 
nk citer sikit la.
sape yg minat citer jepon yg lawak2 mesti minat nyer la citer nie..
bg sy 75% - comedy
yg lain romantik... best2..
romantik die x memualkan sgt.. sedih pun xdek la menangis 10 hari 10 malam..
cam sesetengah citer tue.. 

memula tgk x minat pon lee seunggi.. tp pas abes jer 2 episode terus terminat..
( habis 2 days 1 night (variety show) dikhatamkan semata-mata nk tgk die)
ost citer ni pun ade yg lee seunggi ni nyanyi..
ohh.. sunguh berbakat..

dah la heroin die shin min ah.. yg jadik 9- tailed fox tue.. giler cute n innocent..
hehe.. 1st time puji heroin..
shin min ah tu cantik n cute semula jadi.. so kita x rasa benci.. hoho

source : google
kesimpulan nyer.. sila tengok pd yg belom..




XOXO

♥ KHUNTORIA ♥

4 kata

NICHKHUN ( 2PM ) ♥ VICTORIA ( F(x) )



WATCH THEM ON WE GOT MARRIED (WGM) ..NOW ;)

kepada kamu-kamu yg mengalami k-pop fever seperti saya..
ayuh kita menonton korean variety show ini..
dan menyokong Khuntoria couple yg cute sangat..
pada yg blom penah menonton WGM ..

sedikit sinopsis :
wgm nie show di mana mereka match kan beberapa couple utk kawen olok2..
couple2 tersebut selalu nya x tau siapa yg akan di kawen kan dgn diorg..

diorang bukan nyer duk umah sekali betol2 pon..
tipu2 jer.. tiap minggu selalu akan di beri mission yg berbeza-beza..
diorg akan diberi rumah..akan ada wedding photoshoot.. etc
sgt comel..

utk keterangan lanjut..check this out..

if korang nk tgk episode lama2..
season 1 n lain2..
x silap dekat mysoju ada..

disaran kan tgk season 1.. best sgt..
kalau ketandusan masa tgk yg paling latest nie..

♥ khuntoria couple cuts only

! mereka merupakan foreigner couple ( nichkhun- thailand ♥ victoria -china)

ep 1 : 

ep 2 :

ep 3 :

ep 4 :

ep 5 :

ep 6 :
ep 7 :

ep 8 :

ep 9 :

ep 10 :

ep 11 :

ep 12 :

ep 13 (horror special) :
p1 
p2 
p3 
p4 
p5 
p6 

ep 14 :

ep 15 :
ep 16 :

ep 17 :
ep 18 :

ep 19 :

ep 20 :

ep 21:

ep 22 :

ep 23 :

ep 24 :

ps: credits to the owner of the video wild2day .. tq for your hardwork with translating and etc..



XOXO

etc