Buffet Ramadhan 2011 : Shah Alam

0 kata




Concorde Hotel Iftar Ramadhan

Dine among the moon and stars, get together with family and friends for a heart-warming reunion or impress guests by treating them to a timeless Ramadan favourite at Melting Pot Cafe, specially tailored under the watchful eye of Executive Chef Ghazali.
 Over 200 dishes of time honoured recipes from Middle Eastern, Local and International include Kambing Panggang with Nasi Arab, Ayam Panggang Madu, Rendang Daging Unta, Rusa Gulai Kawah Utara, Sup Gearbox and a whole lot more await you at the bountiful buffet spread.

 RM85++ per person, Melting Pot Cafe
(Enjoy 25% discount on first 4 days and last 3 days of Ramadan & 50% discount for child aged below 12)
 RM70++ per person, Xin Cuisine & Ballroom
(Enjoy 50% discount for child aged below 12 & available from 2nd week of Ramadan)
 RM75++ per person, Private Dining
(Subject to minimum booking of 150 pax)



XOXO

Marhaban Ya Ramadhan

0 kata
 let the birth of a new moon mark
the start of a happier life~

XOXO

Buffet Ramadhan 2011: Kuantan

0 kata
sesi puasa belom start dah ingat makan2..
aiseh..

sbb aku kt kuantan skang nie so nk survey2 buffet ramadhan yg kat hotel area kuantan jer la dulu kot..
kalu rajin survey kt lain lak..
bajet sempat jer..hehe
okeh
1st.
Nikmatilah Pelbagai Juadah Istimewa
Beraneka Rasa
Sempena Bulan Ramadhan Al- Mubarak 2011
( 01hb - 30hb Ramadhan 1432H )



RM 41.90 bersih ( Dewasa )
RM 26.50 bersih (Kanak-Kanak 5-12 Tahun)



TAWARAN ISTIMEWA UNTUK
TEMPAHAN BERKUMPULAN
Untuk Tempahan, Sila Hubungi:-
Bahagian Jualan & Pemasaran - 016-3329109
Hotel Seri Malaysia Kuantan
Jalan Telok Sisek, 25000 Kuantan Pahang
Tel: 09-5136666, Fax: 09-5147788
 
2nd n seterusnya..




kat lain..
leh tgk link ni sementara waktu
http://malaysianfoodguide.com/2011/07/12/buffet-ramadhan-2011/Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Perlukan JavaScript untuk melihatnya

XOXO

Rakaman Mentor Raya 2011

0 kata

Rakaman Mentor Raya 2011
Seri pentas 2 Plaza Alam Sentral
4 ogos

XOXO

Teacher Shida : Apa sudah jadi

8 kata

mcm biase aku msk2 forum..masuk fb..
terbaca psl cikgu shida nie..
aku pun xdek la layan sgt video miming dia..
penah la tgk satu dua vid tp mmg x masuk ngan jiwa gua..hehee

kes yg terbaru nie bermula dgn ...rujuk bawah ;)  :
sekali tgk x paham lagi..
rupa2nyer pasal cikgu nie buat bisnes MLM..yg korset2 kurus tu..
pastu cam bengang friend list ramai tp yg 'like'n komen x seberapa..
nk unfriend kununnyer..

so..bermula la sesi laharan..
dan bersambung ke blog aidid






tak tau la..
mmg dia saje nk wat prank ker ape..
tp mmg dah ramai yg dah kena block..
heehee.. 
layan kan jer la..

XOXO

The Glee Project

0 kata
 updated : 15 OGOS 2011 - Star World (Mon-Wed) 8.55 pm

hokeh gleek..
sudah tgk ker The Glee Project..
hari tu tertgk iklan kt Star World tp x sempat tgk tarikh start show ni kat malaysia..
skarg cenel 711 tgh re run Glee yg CELEB punyer episode..
maybe abes yg to kot br start yg ini..
dkt US dah ep7..

Glee Season 3 plak 
Premier Sept. 20th 
lambat lg ..



berbalik pasal  The Glee Project ..
 dia adalah reality show..cam AF tue la..
utk carik bakal2 pelapis la kiranya..
nk sambung season banyak2 senang la nanti.. 

sy br tgk 1st episode..donlod torrent..
ok la.. best gak .. nyanyi2 kt studio..then wat video klip ala2 dlm citer ..
pastu bottom 3 kena nyanyi skali lagi utk eliminate sorg..
boleh gak la layan ..
pemilihan lagu2 pon cambest ..
episode satu nanyi ramai2 lagu 'firework'..
lain2 leh tgk kat website.. ;)

XOXO

Gambar Miera Liyana dgn Bf plakk..

4 kata
credit dr ohbulan!
ishh2..
bebudak zaman skang selamber jer tayang2 badan..
aritu dah kena isu tayang tepi..
ni tayang peha plak..
hehe


lagi gambar di ohbulan!

XOXO

My Fav Game : Dream Chronicles

3 kata

pada sapa yg tengah boring2 mencari game ape yg nk maen..
sy sarankan maen game nie..
hidden object punye type of game tp..
bukan mcm sesetengah game tu yg keje nyer mencarik jer..
sampai berpinau bijik mata..

ni mmg best la.. 
selain carik2..kutip2..kena solve puzzle yg mencabar..
mmg kena pakai otak la..
bukan pakai mata jer..
sape yg blom penah try..tu cer try yg 1st dulu..
pastu confirm nk maen sambungan nyer..
the dream saga..

skang dah ader 5..

lima2 pon best..
gambar2 mmg cun.. mcm di alam fantasi gitu..
contoh satu scene
contoh puzzle

contoh lain yg nk kena solve
puzzle2 dia mmg best.. x semesti nyer puzzle..
ada teka perkataan..
main piano la..
mcm2 jenis..

nak carik kt maner game ni..pandai2 la ek..
kt 4sh*red pon ade kot..

XOXO

Syarat serap guru sandaran

1 kata
PUTRAJAYA - Kesemua 13,184 orang Guru Sandaran Tidak Terlatih (GSTT) kini dinilai semula bagi tujuan untuk diserapkan ke jawatan tetap dengan syarat mereka memenuhi dua syarat utama yang ditetapkan oleh Kementerian Pelajaran.

Dua syarat tersebut ialah mereka telah berkhidmat sekurang-kurangnya dua tahun serta berusia tidak lebih 35 tahun pada 31 Disember 2010.

Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Mohd. Puad Zarkashi berkata, kepada yang layak, surat tawaran diserap sebagai guru akan dikeluarkan tidak lama lagi.

"Pengambilan tenaga pengajar GSTT sebagai guru itu sejajar dengan kelulusan Jabatan Perkhidmatan Awam bulan lepas," katanya selepas merasmikan Majlis Penyampaian Hadiah Pertandingan Akhir Reka Cipta dan Inovasi Bot Lumba RA3 Peringkat Kebangsaan 2010 di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Presint 9 (2) di sini semalam.

Beliau bagaimanapun tidak memberikan tarikh calon-calon GSTT yang layak itu akan diserap untuk jawatan tetap.

"Kesemuanya bergantung kepada Jabatan Pendidikan Negeri masing-masing yang telah diarah mengenal pasti kesemua GSTT yang terlibat untuk dipanggil semula," ujarnya.

Katanya, calon-calon yang berjaya akan mengikuti kursus di Institut Pendidikan Guru.

Beliau menambah, sejajar dengan pengambilan GSTT itu, tiada pengambilan baru untuk Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI) akan dibuat tahun ini.

Terdahulu, beliau telah menyampaikan hadiah kepada pemenang-pemenang pertandingan akhir Reka Cipta dan Inovasi Bot Lumba RA3 Peringkat Kebangsaan 2010.

Pemenang tempat pertama bagi kategori bot lumba sekolah menengah dan sekolah rendah masing-masing dimenangi oleh SMK Seri Manjong, Perak dan Sekolah Kebangsaan Permatang Tok Kandu, Penang.

ps: KPLI xdek eh tahun nie..hmmm
XOXO

Hotel & Resort Yang Diiktiraf oleh JAKIM, JAIN, MAIN, dan HDC

0 kata

Rakyat Malaysia semakin hari semakin peka dalam mencari status halal bagi sesebuah premis. Walaupun kebanyakan premis didapati memiliki logo halal, tetapi para pengguna haruslah mengambil langkah berhati-hati dengan memeriksa status halal premis berkenaan dengan pihak JAKIM. Kini, bagi memudahkan pengguna, kami memberikan senarai hotel & resort yang memiliki sijil halal yang diiktiraf oleh JAKIM, JAIN, MAIN, dan HDC.
  
 Senarai Hotel & Resort Yang Diiktiraf oleh JAKIM, JAIN, MAIN, dan HDC mengikut negeri boleh 
di  SINI

 
sumber : http://www.halal.gov.my

XOXO

Ahad - Tengok Anak Bulan

1 kata

KUALA LUMPUR - Sighting of the new moon to determine the start of the fasting month for Muslims in Malaysia will be conducted in the evening, this Sunday or 29th Syaaban 1432 Hijrah of the Islamic calendar.
A statement from the office of the Keeper of the Rulers' Seal said that among the sites for the sighting of the new moon are Pontian Kecil in Johor, Falak Al-Khawarizmi Complex in Tanjung Bidara (Melaka), Teluk Kemang (Negeri Sembilan), Bukit Melawati, Pulau Angsa, Bukit Jugra and Balai Cerap Selangor in Sabak Bernam (Selangor), Pasir Panjang beach (Perak), Pusat Falak Sheikh Tahir in Pantai Aceh (Penang), Kampung Pulau Sayak in Kuala Muda, Pemandangan Indah in Pulau Langkawi and Alor Setar Tower (Kedah), and Kuala Sungai Baru in Simpang Empat (Perlis).
The other sites in the peninsula are Bukit Besar in Kuala Terengganu, Bukit Kemuning in Kemaman, Pulau Perhentian, Balai Cerap KUSZA in Setiu (Terengganu), Bukit Peraksi in Pasir Puteh, Bukit Kampong Tembeling in Kuala Krai and SEDC tower block in Kota Baharu (Kelantan), Bukit Tanjong Batu in Nenasi, Gunung Brinchang in Cameron Highlands and Bukit Pelindong in Kuantan (Pahang), Kuala Lumpur Tower and Putrajaya International Convention Centre.
In East Malaysia, the sighting will be from Tanjong Lubang in Miri, Teluk Bandung in Kuching, Tanjung Batu in Bintulu (Sarawak), and Balai Cerap Al-Biruni in Putatan (Sabah) and Menara Universiti Malaysia Sabah (Labuan).
The Conference of Rulers agreed that the start of the fasting month would be determined by Rukyah (sighting of the new moon) and Hisab (astronomical calculations, and the announcement of the date to be made by the Keeper of the Rulers' Seal over radio and television on Sunday night, according to the statement.
- Bernama

XOXO

Video Sekitar Perhimpunan Bersih 2.0

0 kata
 
credit:TVSelangor09

 
credit :mayor4499

XOXO

SENARAI MENU RAKYAT SATU MALAYSIA + LOKASI

3 kata
antara kedai mkn di selangor.. ade banyak lg bukan ni jer.. rujuk link kt bwh

ni antara kedai makan kat selangor yg offer menu rakyat satu malaysia nie..
sarapan pagi maksimum RM 2..
makan tengahari lak maksimm RM 4..
sape2 yg dlm langkah berjimat cermat tu leh la terjah..
janji kenyang yer dop.. hehe

untuk senarai selanjutnyer utk semua negeri..


XOXO

BERSIH 2.0 :Road closures and public transportation disruptions on July 9

0 kata

terpaksa la tangguhkan niat nk blk kg esok..
banyak jalan tutup..
tp x tau la kalu bas ade laluan lain yg x jem..
risau kang tersekat kt kl jenuh jugak..
sakit perut ke hape ke dlm bas kang..
 
rilek2 kat umah dulu la esok ..

XOXO

Semakan Jadual Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41

0 kata
Untuk yg belum terima ataupun alamat surat kt kampung so blm tgk surat panggilan exam ptd 
16/7/2011 nanti bleh la cek kt link bwh ni..
sekali dgn panduan2 ..

Semakan Jadual Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41 :

ni 1st time aku apply PTD..
exam aku nanti kt kuantan..


    PAHANG SKILLS DEVELOPMENT CENTRE
    (PSDC) KAMPUS PSDC,
    TAMAN PERINDUSTRIAN SEMAMBU

buat ah persedian mana yg mampu..
td baca buku malaysia kita tue.. x sampai 2 page dah terlelap..
camne nk score nie.. hehe..
blm lagi try soklan2 math dan sebagainyer
ape2pun kita cuba jer la kan.
dpt x dpt isu laen..


XOXO

Pic : Selamat Pengantin Baru Tomok&Ayu serta Noh&Mizz Nina

2 kata
tomok&ayu 
akad nikah noh - fb hujan
ps: OP Tomok : ministry of moment

XOXO

Branded Apparels Sale up to 90 % off - AMCORP MALL

0 kata

aish..
30 jun- 3 july..
nape jauh sgt.. 90% off tu..
;(


XOXO

Video: Budak K*C letak kt tapak kasut sblm goreng.. WTH!

3 kata
 dak kfc mane lah punyer keje nie.. aish..
 buruk perangai..

 Video:


Link Respon KFC:




XOXO

etc