Kisah Cinta Norma & Talib

4 kata
 td ter tgk kat fb ngan blog member pasal kisah norma dan talib..
semoga mereka sentiasa tabah..
untuk sapa yg nk sampai kan wish dan sumbangan masuk link blog MOON kat atas tu...


XOXO

Kad Kahwin Ashraf Muslim

4 kata
unik kan..
seb baik ader terjemahan.. ehhe


XOXO

[video] Pelajar Msia dirompak semasa rusuhan di london

3 kata
 
sian budak nie..
Malaysian student, Asyraf Haziq attacked and robbed randomly in Barking,London. He was on his way to get some food for Iftar. He is now in Royal London Hospital with broken jaw, and broken tooth. He is undergoing operation soon. UMNO London on the way to visit him now. He lost his mobile phone, wallet. He is first year student from KAPLAN College - KU London

dgr cite mula2 tu dia naik beskal..
mungkin dia ingat naik basikal selamat sket kot..
tp tu la.. kat tempat org kan.. dia tgk org mesia ni kecik jer..
dlm perjalan nk g berbuka lak tu..
sian betul ..
mula2 ingat nk tolong sekali pi rembat psp..
terok betol la..
doakan operation dia berjalan lancar..
aminn..

XOXO

Bonus setengah bulan untuk penjawat awam, RM500 untuk pesara

0 kata
 
2011/08/08
good news !
KUALA LUMPUR: Kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam bulan ini.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, berkata kerajaan juga bersetuju memberi bayaran khas sebanyak RM500 kepada pesara kerajaan.

"Bonus dan bayaran khas ini akan dibuat pada pertengahan bulan ini," kata Najib yang juga Menteri Kewangan dalam satu kenyataan hari ini.
Katanya, bonus itu adalah bagi menghargai sumbangan serta dedikasi penjawat awam dalam memudah dan menjayakan pelaksanaan program pembangunan negara.

Perdana Menteri berkata, kerajaan berharap pemberian bonus dan bayaran khas ini dapat meringankan beban penjawat awam dan pesara kerajaan dan membantu mereka membuat persediaan menyambut Hari Raya Aidilfitri.

"Ini menunjukkan bahawa kerajaan sentiasa prihatin dan sangat menitikberatkan kebajian penjawat awam dan pesara kerajaan. Pemberian ini juga satu penghargaan kerajaan kepada seluruh penjawat awam," katanya.

Najib berkata, pemberian bonus dan bayaran khas itu akan membabitkan 1.27 juta penjawat awam Persekutuan dan 590,000 pesara kerajaan dengan anggaran perbelanjaan sebanyak RM2 bilion. -Bernama

link sumber -  http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Bonussetengahbulanuntukpenjawatawam_RM500untukpesara/Article

XOXO

Mamat Sepah Raja Lawak dan Fida Pantene Bercinta | gambar

8 kata

edited 2nd time :

gambar
gambar 2

adda adik rody kristal : masa raya pkai tudung... sekarang kot..

dolu2..


XOXO

Fasha Sandha dan Botak Juvana | Gambar

2 kata

credit to:  welovefashasandha fb

gandingan terbaru untuk Slot Lestary menggantikan Ana Lu'Lu
bertajuk Cinta Elysa 

wah..cam best jer..
botak ni menjadik gak berlakon..
lain betol la dia bila ade rambut..
kita tgk la nanti camne.. best ker x 
 citer fasha ngan iqram aritu bosan..
xbest..
harap2 gandingan ni mantap .. :)

XOXO

Bonus Raya Selangor 2011 : RM 500

4 kata
from twitter : 
Khalid_Ibrahim

XOXO

Hallyu Fever

0 kata

hurmm.. harini nk berkongsi link site untuk tgk citer2 and variety show korea yg best2..
if korang ader lnk lain yg korg rase nk share..
drop la link kt comment yer..
sharing is caring..

my fav : of coz la kshownow.net sbb dia selalu update link we got married and banyak lg show baru & lama
 
2nd : http://boosaysharingiscaring.com yg ni selalu utk tgk 2 days 1 night (1n2d) sbb selalu jer terlepas kat kbsworld.. sy xdek pvr utk record2.. ;(

3rd: http://pikeyenny.wordpress.com/ .. yg nie pun lebih kurang cam yg atas tue.. sape cepat upload kat situ la sy tgk .. show cam saturday freedom (secret) kat kbs.. selalu gak terlepas.. bz  x sempat tgk tv..

4th: http://www.isubs-squad.com/.. yg nie utk tgk and download running man, family outing1&2 .. the best quality sub ever..

5th: http://aznv.tv/ .. yg nie sgt masyuk..tp x saran utk budak bwh 18 thn..
bkan sajer citer2  korea, lain2 asian punyer citer pon ader..
variety show lambat sikit update..tp ok la..
leh tgk Qualification of Man kat sini..
citer2 thriller korea sgt di sarankan.. best giler..


lain2 :
utk tgk heroes with eng sub ( yg kt one hd (sbs cenel))
mysoju.com , dramacrazy ....


XOXO

Konvokesyen UiTM Ke-75 OKTOBER 2011

2 kata

pd yg dah abes belajar sem lepas..
dah leh wat 
Pengesahan Maklumat Graduan - Konvokesyen UITM Kali Ke-75 OKTOBER 2011 
cam biase link nya di website uitm
 
 

XOXO

Recover Deleted Files

3 kata
okeh.. nasib baik..
sblm ni aku belum pernah mengalami kejadian terpadam benda yg penting2 nie..
tetiba smlm bukak pc dlm keadaan ngantuk2.
belum siap transfer gamba aku dgn x sabar nya delete gamba dlm micro sd.
sudah..
bukan senang nk ambk gamba kt kg..ehhe
3 bulan sekali belum tentu balik..
raya lain citer.. :)

nasib baik pemikiran masih waras..
jd cepat2 tanye pakcik google sbb penah terdengar yg deleted files ni mmg bleh dpt balik..
mcm yg kedai2 pc/hp selalu buat ..
tu yg ade gamba/video yg x sepatutnya tersebar tue..

okeh..berbalik pd yg td..
kebanyakan software dia bg kita deep scan tp time nk recover kena bayar/beli dulu..
akhirnya aku jumpa jgk la yg free hasil kerjasama sharing website..
x semua pic dpt recover sbb tgh transfer time tu jd ada yg corrupt..
tp xper..asalkan dpt gak tgk sket2...

ni aku printsc software tu..

rase nya ade terbaca kalau dah format susah dah nk recover kot..
seb baik x format lg...
kalu pendrive aku mmg ske format2 pas guna..


XOXO

etc