30 minit ustaz don

1 kata
 sape x tgk mmg rugi 

aku selalu konfius rancgn ni kul berapa..
belek2 fb baru jumpa..

Isnin-Rabu, Jam 10.30mlm (Ulangan setiap Jumaat-Ahad, 4.00ptg)
okeh.. mungkin pendpt org berbeza..
tp bg aku ustaz don daniyal biyajid berjaya menarik aku utk tgk rancangn dia..
sampai habes...
cara pendekatan dia sama macam aku penah belaja
masa kecik dulu kat taski abim..
menda2 maklumat yg dah berkarat seolah-olah
bersinar semula pas dengar penjelasan dr ustaz don  nie..
zaman skarang ni banyak sgt persoalan boleh ke x boleh halal ke haram..
sampai kdg2 kita x boleh nk menilai dgn betul..
padahal nyer sejak kecik lagi kita dah diajar oleh ustaz ustazah yg berkaliber..
tp kan manusia mudah lupa..

so ayuh kita tgk rancgn ni!
btw ustaz don cam matluthfi lah cara dia ckp..
umur dia sama cam akuu.. n dah tunang .. wat! 
pasrahh..hehe
 tunang dia style owh.. i like//
ahaha

gambar pertunangan ade org letak kt link bwh ni..
try la tgk if ade lagi..

ps: blog ustaz don utk di stalk.. http://dondaniyal.blogspot.com/


XOXO

Salam Maal Hijrah 1433

0 kata
AZAM TAHUN BARU 1433H: copy paste dr fb ..hehehe

• DELETE semua FILE kebencian & ammarah
• INSTALL anti-virus ego & putus asa
• RESTART kehidupanmu dgn kasih sayang
. • REFRESH peribadi kita yg mulia
• DOWNLOAD sifat2 SABAR & TAQWA
• UPLOAD tingkahlaku yg BENAR, JUJUR & IKHLAS
• Jangan meng-'UNDO' pengalaman buruk & sedih
• LOADING semua dgn DOA & USAHA
• COPY, PASTE & SHARE semua pengajaran & ilmu yg bermanfaat
DOA AKHIR TAHUN DAN AWAL TAHUN


XOXO

2nd single Najwa Latiff - Carta Hati ( Video )

1 kata
 
ingtkan dia x mo release yg nie..
kalau ikut selera telinga dewasa aku..
aku suka carta hati lagi dari cinta muka buku..
hmm...
tp x sure la...telinga aku tu betul dah dewasa ke belom x tau la..
aisshhh...

bawah video asal yg dulu.. mcm best yg x record dlm studio jer..haha
btw.. gud luck najwa! akak support u la :)


XOXO

Sedap woo suara Tiz Zaqyah (Video)

0 kata
tertengok kat youtube td..
video tiz zaqyah karaoke ngan fans..
 
bleh tahan la suara dia.. tinggi tu lagu yg dia karok..
tiz rox!


XOXO

Musim org Kawen tiba Lagi!

1 kata
banyak ker awok2 punyer2 undangan kawen..

td tertengok pre wed video michelle melodi ngan deqwan remaja..
sweet gilos
terus rase nk letak dlm blog..
mcm biase cst yg buat video yg kewl2 nie..

gambar pon kredit to cst..
sweet couple.. congratz~


XOXO

PAC PTD

1 kata
okeh.. 
lama btol x jenguk blog..
bz memanjang..

sambungan sket la psl post lulus exam bertulis PTD dulu..
1 Nov 2011 aritu dlm keadaan x bersedia pegi jugak la ke PAC tu..
dpt kat INTIM (Intan, Kemaman) selama 2 hari or bleh dikatakan sehari setengah la..
mlm sbelum gi tu mcm2 dugaan..
 perasaan berbelah bahagi psl tgh mlm tu dpt call dr kampung bgtau datuk meninggal..
nk balik kg sgt tp mak ayah pulak berharap sy cuba PAC ni..
sbb lenkali blom tentu dpt..
akhirnya sy gi jugkla..

mula2 tu mmg agak bmbang..
tp pastu ok jer..
aktiviti dorg x membebankan..
cuma bg yg x berapa mudah nk bukak mulut cm sy nie..
redha jer la..
bab lari 2.4 km mmg x ley blah..
stamina mmg sgt teruk..
dh lama x bergerak pantas.. terkejut la badan nie..
balik tu abes lenguh2 kaki..
psl aktiviti malas nk komen banyak sbb dorg akan selalu tukar2 modul.
x semestinya sama.. 
tempat penginapan kt INTIM tu plak.
mmg best.. cam hotel dah..
sebilik 2 org.. ada tv .. towel , iron pon sedia ..
water heater.. mmg lengkap la..
kesimpulannya.. if dpt gi PAC ni gi jer la..
x yah nerves2 sgt.. cuba jer..
ader rezeki ader la..
kt situ jumpa ramai gak yg dah beberapa kali dtg PAC..
kagum ngan kesungguhan dorg..

Tambahan:
Banyakkan membaca isu semasa..
Prektis bercakap bm dan bi dalam kumpulan.
Pandai2 la mencelah masa group discussion..

Good luck !


XOXO

etc