Produk Gano Excel testimoni (Resdung)

1 kata

harini rasa macam nak buat review/testimoni produk sket..
aku ada problem resdung yg agak teruk jugak la..
jerawat + bersin + hidung berair + gatal2 muka,hidung,telinga..
full package tu.. hehehe

jerawat on/off bergantung pd pemakanan yg mana aku mmg pantang..
.....
.....

pantang jumpa..heee ^^

yg tu aku mmg abaikan dulu sbb sgt suka mkn seafood..
xleh nk elak..

yg paling x suka adalah masalah hidung berair n bersin2 tahap maksima terutama masa dekat2 subuh..
kalau tersedar kul 2 3 pagi mmg hazab sgt..
sbb susah nak tidur semula..
bila hidung dah start berair..bersin..tersumbat.. camne mata nk lelap..

jd tido pun x cukup.. 

sehingga la start makan Excellium dari produk Gano Excel ni..
  
Excellium ni sepatutnya makan dgn Ganoderma tp Ganoderma tu healing crisis dia agak memerlukan pengorbanan sket ..
so sy stop dulu ( healing crisis : jerawat kuar sbb detox )

yg excellium tu pun ada healing crisis gak masa mula2 mkn..
bergantung pd individu punya kadar toksin badan camne ..
masa sy mkn dulu naik bisul kt peha..
dlm seminggu bisul tu surut ..
seb baik kat peha.. hehe

dlm sebulan makan excellium tu mmg nampak kesan ketara..
no more sleepless nite.. :)
dah x kuar2 air hidung dah..
bersin pun dah tak kecuali apabila dikelilingi habuk or bau yg x best ..

yg lagi best excellium ni bukan fungsi tu jer..
dia pun membekalkan oksigen yg mana baik utk otak..
bleh studi dgn lebih tumpuan..

masa memula makan time diploma part 2 dulu..
beberapa sem gak la dapat angrh dekan..
masa part 1 x dpt pon..
mungkin la bukan sbb makan tu 100 peratus tp aku yakin yg menda tu membantu 
aku time studi..
dah kurang ngantuk dlm kelas..
masa matrik (yg mana aku x habiskan ) bukan main lagi aku tidur dlm kelas..
hhaha..


itu jer la review buat kali ini..

ps: produk ni dr cendawan 

utk info lanjut bleh tgk link2 kt bawah nie


or 












XOXO

Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M 2.0)

0 kata
pada yg layak dapat bantuan tu ayuh kita pakat ramai-ramai mengisi borang.. pada yg x layak diharap jgn la tipu2 yer.. x baik.. kesian la kat org yg kurang berkemampuan macam saya nie .. :(

siapa yg layak dpt BR1M ni sebenarnya ek.. meh cek diri sendiri dulu sebelum pohon...


      Isi rumah yang layak (RM500):


       (i)       Warganegara Malaysia; 
       (ii)      Lelaki atau perempuan yang menjadi ketua kepada ahli yang tinggal serumah dengan jumlah pendapatan kasar bulanan isi rumah RM3,000 dan ke bawah.
                  > Berkahwin;
                  > Ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah;
                  > Bujang yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah (dalam rumah yang sama).

(iii)     Warga emas sebatang kara (berumur 60 tahun dan ke atas, lahir pada tahun 1953 dan ke bawah) dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM3,000 dan ke bawah. 



        Individu yang layak (RM250): < ----- ini aku sgt layak

       (i)       Warganegara Malaysia; 
       (ii)      Bujang (termasuk Balu / Janda / Duda) yang tiada tanggungan, berumur 21 tahun dan ke atas (lahir pada tahun 1992 dan ke bawah)
                  dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM2,000 dan ke bawah.



  •   Tidak termasuk pelajar yang menerima Baucar Buku 1Malaysia.
  •   Hanya pemohon yang berjaya sahaja layak menuntut bayaran.

borang online boleh diisi di link bawah ini:


nk print borang pon ade dia letak link kat situ..


diharapkan bantuan ni bleh mengurangkan sket bebanan kewangan..
dijangka dpt pd januari pd yg berjaya.. :)


XOXO

Temuduga Pegawai Latihan Vokasional (PLV) SPA

4 kata
      beberapa hari lepas aku pergi interview SPA untuk jawatan pegawai latihan vokasional (PLV) elektrik..
ini merupakan interview SPA pertama aku.. sebelum ni penah gi mock teaching ngan exam PTD jer...jadi agak gabra jugak la sbb x dapat jangka mcm mana keadaan sesi temuduga .. aku interview kat jln cenderasari , KL. nasib ada sepupu yg baik hati bawak kan ke sana.. aku mana reti jln kat kl ..
      sampai kt sana 15 minit sblm kul 8.. tgk kat bilik menunggu dah ramai tp nasib baik utk elektrik yg datang x ramai utk hari tu.. penemuduga ada 2 org.. sorg dr SPA dan sorg org PLV .. encik SPA tu nk kejar flight so dia panggil briefing dulu before kitorg start.. menjimatkan masa..
     mula2 dia mintak perkenalkan diri ( nama,umur,anak ke berapa..mak ayah keje apa.. dulu belajar mana.. aktiviti masa belajar.. kalau dah keje citer la sket..pastu dia tanye ade x family keje kerajaan)..yg ni dlm bahasa melayu je.. lain org lain kot yg dia nk.. encik ni suruh cerita hobi jer dlm bi...
     lepas tu...... soalan psl dasar kerajaan la sket... ada yg kena psl suruhanjaya.. bajet 2013 .. pasal PLV .. SPA.. dan isu-isu semasa berkaitan ( isu filipina, kelantan(piala fa) ,dasar pndng ke timur n etc)
    akhir sekali giliran org PLV .. yg ni dia tanya umum jer... sbb aku dpt jwatan utk elektrik ( walaupun masa belajar majoring komunikasi) terpaksa la jwb yg berkaitan power.. jenuh jugak la sbb aku mmg OUT bab teknikal2 ni.. antara soalan ialah psl wire2 dlm plug(yg ni KH dulu belajar) ingt x ingat je.. keke..
pastu psl 3 phase.. single phase... berapa volt yg masuk dlm umah....  ada gak org yg kena pasal transformer..

itu saje la yg bleh aku cerita kan..

hmmm.. harapan aku utk dpt sgt tipis sbb diaorg ckp dah ada master ;(
tp harapnya diorg timbgkan jugak org2 yg ada master ni sbb kami pon ade yg belom ada keje tetap..
kasihani lah kamiiiiiiii ...

tambahan: sijil2 baik susun siap2.. susunan dari lower ke higher level.... surat beranak, ic, spm, sijil dip, transkrip dip,sijl n transkrip degree, master pastu baru la sijil lain2 (koko etc)

lagi.. kalau nk lg hebat pakai la blazer n nametag hitam.. :) sy x pakai pon haritu..





XOXO

EMPRESSIVE COLLAGEN with l-glutha and vit-c

0 kata

for those yg masih tercari-cari produk kolagen boleh la try produk baru di pasaran ni..
EMPRESSIVE COLLAGEN - Naiss Skincare and Beauty
produk kolagen memang semakin banyak di pasaran sampai jenuh nk pilih
nk try yg mana satu kan..
yg bezanya harga n beberapa ingredients..

untuk produk ni antara kandungan nya :

Maltodekstrin, Dektrose, Orange powder, bovine collagen, ekstrak acerola cherry, astaxanthin,  l-glutathione, pearl powder, grapeseed extract, ekstrak Agaricus Blazei, Ekstrak tomato, dan ekstrak aloevera.

benda2 saintifik sy pun xtau sgt
tp yg sy pasti ramai perempuan dah tau..
l-glutha tu utk pencerahan dan vitamin c membantu proses ni
vitamin c ada dlm ektrak tomato,acerola cherry 

pada yg berminat bleh la order di link fb ni :




XOXO

Girlfriend Baru Khairul Fahmi Che Mat ?

1 kata
cantik ..
nama LIUNEY katanya..
sebut camne tah
org kelate jugoks..
 
ps:gossip semata x sahih lg

XOXO

doodle #3

1 kata


XOXO

Video : Bungee Jump Goes Wrong

2 kata
x sempat tgk bebetul masa kt berita tv3 td..

skeri hokeh
:face24:



walaupn bukan kat sini
tetap menakutkan..
seb baik hidup..
aku nk main menda ni..
pikir sejuta kali
:face73:


XOXO

Video Cute Abang Ajar Adik Mengaji Muqaddam

0 kata
:67:
ololo..
geng mengaji nie..
garang nyer abang ..
bagus..ade ketegasan..hheehe
tp bg plak adik nk tukar penunjuk
:face9:

dah lama x npk org baca muqaddam..
selalu budak2 skang baca Iqra'

mana2 pon xpe yg penting jgn dilupakan



XOXO

Lagu Final Irish Idola Kecil ada persamaan dengan lagu hetty sarlene

1 kata
sape tgk Idola Kecil?
:face42:
aku ske tgk budak comel2.. suara pulak best
aku ade perasan lagu final Irish ni mcm penah dgr je melodi..
tiba2 terbaca dlm forum
ade jg org merasakan hal yg sama

rupa nya sama dgn lagu hetty sarlene- rindu aku rindu..
hmm..
aku x minat sgt pon.. tp bile dgr korus tu mmg bleh terimbas-imbas sket..

cer korg dgr.





hmm..:face14:



XOXO

Video Pembaca Berita Buletin Utama TV3 Tersasul Sebut Anwar Ibrahim PM Malaysia

6 kata

omo omo..
:face24:

tersasul dia akibat banyak sgt citer psl Anwar Ibrahim tadi..





XOXO

Doodle #2

1 kata


:88:
lama x doodle2..

x pandai lg nk buat mulut, idung kiut2

percubaan ke 4&5





XOXO

Jimmy Kimmel YouTube Challenge- i Gave My Kids a Terrible Present

0 kata
:face64:
sangat lawak hokeh..
tp agak kejam utk kanak2 yg inesen..



gelak sampai kuar air mata
:face63:

ps:cam nk buat kt anak buah je.. (tp kena bersedia kang kena gocoh xpasal2)


XOXO

Curi WiFi Jiran

4 kata

sumber : FakhruddinAziz.com

Curi Wifi = Dosa
:face15:
haha..
penah gak terpikir nk buat nama gini..
nk marah betul la..
org bayar memahal..
sesedap ati jer guna..
:14:

yg paling teruk penah kena..
ada org pakai id n pword streamyx
siap tukar lagi..

start perasan lepas modem rosak.
beli baru tp xleh nk configure..
call tm dia kata line aktif..
padahal banyak hari x pakai..
:face44:
nampk sgt ada org lain pakai..
pastu reset pword..
buat pword baru.
tup2.. mlm tu dah xleh pakai..
menda sama berulang..

call esoknya dia ckp ada org tukar pasword
kt area lain mlm tu jgk..
grrrr...

x paham.. nk berebut plak..
sesuka hati jer..

jenuh nk kena buat password yg pelik2..
:face16:

ps: nama wifi adik laki sy buat ganas .. dituju khas utk pencuri wifi..tp mcm makin diorg nk curi jer..:face60:



XOXO

Ally Iskandar dan blogger kiut kahwin 20 Jan 2012

4 kata

wah2.
betul la org kata..
apa yg berlaku tu ada hikmahnya
lepas putus tunang ..
ally iskandar dah dpt pengganti..
mungkin lagi baik dr yg dulu..
:n:
good for him

comel lak tu budaknya
br umur 22 thn belaja kt korea
:face39:

ni hah blog nyer : http://farahinlee.blogspot.com
fb page : http://www.facebook.com/media/set/?set=a.164225763652147.39926.164224660318924&type=3#!/farahlee.kunfayakun

semoga berjalan lancar hendaknya..dipanjangkan jodoh.
amin.


XOXO

17A

2 kata

k bye



XOXO

etc