Temuduga Pegawai Latihan Vokasional (PLV) SPA

4 kata
      beberapa hari lepas aku pergi interview SPA untuk jawatan pegawai latihan vokasional (PLV) elektrik..
ini merupakan interview SPA pertama aku.. sebelum ni penah gi mock teaching ngan exam PTD jer...jadi agak gabra jugak la sbb x dapat jangka mcm mana keadaan sesi temuduga .. aku interview kat jln cenderasari , KL. nasib ada sepupu yg baik hati bawak kan ke sana.. aku mana reti jln kat kl ..
      sampai kt sana 15 minit sblm kul 8.. tgk kat bilik menunggu dah ramai tp nasib baik utk elektrik yg datang x ramai utk hari tu.. penemuduga ada 2 org.. sorg dr SPA dan sorg org PLV .. encik SPA tu nk kejar flight so dia panggil briefing dulu before kitorg start.. menjimatkan masa..
     mula2 dia mintak perkenalkan diri ( nama,umur,anak ke berapa..mak ayah keje apa.. dulu belajar mana.. aktiviti masa belajar.. kalau dah keje citer la sket..pastu dia tanye ade x family keje kerajaan)..yg ni dlm bahasa melayu je.. lain org lain kot yg dia nk.. encik ni suruh cerita hobi jer dlm bi...
     lepas tu...... soalan psl dasar kerajaan la sket... ada yg kena psl suruhanjaya.. bajet 2013 .. pasal PLV .. SPA.. dan isu-isu semasa berkaitan ( isu filipina, kelantan(piala fa) ,dasar pndng ke timur n etc)
    akhir sekali giliran org PLV .. yg ni dia tanya umum jer... sbb aku dpt jwatan utk elektrik ( walaupun masa belajar majoring komunikasi) terpaksa la jwb yg berkaitan power.. jenuh jugak la sbb aku mmg OUT bab teknikal2 ni.. antara soalan ialah psl wire2 dlm plug(yg ni KH dulu belajar) ingt x ingat je.. keke..
pastu psl 3 phase.. single phase... berapa volt yg masuk dlm umah....  ada gak org yg kena pasal transformer..

itu saje la yg bleh aku cerita kan..

hmmm.. harapan aku utk dpt sgt tipis sbb diaorg ckp dah ada master ;(
tp harapnya diorg timbgkan jugak org2 yg ada master ni sbb kami pon ade yg belom ada keje tetap..
kasihani lah kamiiiiiiii ...

tambahan: sijil2 baik susun siap2.. susunan dari lower ke higher level.... surat beranak, ic, spm, sijil dip, transkrip dip,sijl n transkrip degree, master pastu baru la sijil lain2 (koko etc)

lagi.. kalau nk lg hebat pakai la blazer n nametag hitam.. :) sy x pakai pon haritu..





XOXO

etc