Ada Apa dengan Villa Nabila [update]

UPDATE:

Kisah kehilangan semalam tu tipu semata-mata..
Sekeh jugak kepala budak tu kang.
Seb baik bukan adik aku

Credit to forum cari

Ngan aku2 terpedaya..
Cess sungguh bebudak ni.
Aku dah la mudah terpengaruh ngn kisah mistik.hihi
Yg xleh bla.. akaun twitter kt bwh ni..
Yer2 o jerk.

Layankn jer la kisah smlm kt bwh ni sbg pengajaran
Lenkali jgn cayer Sgt cite2 merepek budak2 br nk UP

-----------------------------------------------
 bukak2 fb ngan forum pagi2 td kecoh pasal isu Villa Nabila.
disebabkan banyk masa terluang aku follow la berita ni dari pg tadi..
baca-baca pasal misteri villa tu kt blog2..
banyak versi jugak kisah villa nie..
terpulang la nk percaya ke tak..
tp agak menarik jugak la..

ni kronologi kisah pg td 
pasal villa nabila or christine place tu aku xleh nk citer lebih..
sbb ni pon first time dengar.. 
yg tu boleh baca kt blog2/forum2 lain..

update: untk perkembangan terbaru boleh follow twitter ni 

https://twitter.com/TwtICYM

1. mula2 sekumpulan 30 org budak-budak basikal pergi saja-saja ke Villa Nabila / Christine Place tu.
2. hanya 7 org mula2 berjaya keluar dikatakan berpunca drp salah seorg dr yg hilang tu ambik sesuatu.
3. pastu 22 orang dah berjaya dijumpai... bukan serentak kot.. erm?? yg ni mcm konfius sikit.. bnyk cerita yg org post
ada yg dirasuk ketika mula dijumpai
4. sorg lg masih dicari ..




disebabkan kekecohan isu ni kt internet..
ramai yg pergi kt tempat kejadian..

akhirnya kuar berita


Johor Bahru: Polis Johor menafikan dakwaan kehilangan 23 remaja yang dikatakan memasuki sebuah kawasan villa tinggal di Jalan Skudai, dekat sini, hari ini.

Timbalan Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan, Superintendan Abdul Samad Salleh, pihaknya hanya menerima satu laporan berhubung kehilangan seorang remaja berusia 16 tahun sejak Sabtu lalu.

"Laporan itu dibuat ibu mangsa jam 1 pagi tadi dan beliau dimaklumkan rakan anaknya, mangsa didakwa telah memasuki kawasan villa tinggal berkenaan.

"Bagaimanapun, unit anjing pengesan dan pihak bomba yang melakukan siasatan di kawasan villa itu sejurus menerima laporan, tidak menemui remaja terbabit," katanya.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------

aku paling suka baca isi kt blog bwh ni :

.................................

dekat forum2 banyak lagi buat spekulasi..
samada betul atau tak kenyataan polis tu..
yer la kan.. xkan benda2 ghaib nk masuk paper kan..
kecoh pulak nanti..

x mustahil jugak cerita ni mmg palsu ..
terlampau banyak tokok tambah..


Update:

http://youtu.be/mPvuGkA9IFc

jom layan gambo sikit..



operasi pencarian budak sorg tu masih diteruskan..




XOXO

No comments:

Post a Comment

etc