Semakan status BR1M 3.0 2014

0 kata
Permohonan yg berjaya akan diberitahu melalui pos atau juga boleh membuat semakan bermula Februari 2014.

1. Pos

Anda akan menerima surat pengesahan apabila hampir tarikh pembayaran. Sekiranya anda berjaya, anda akan diberitahu secara pos lokasi bagi menebus baucer tunai anda.

2. Panggilan telefon

Telefon LHDN hotline 1-800-222-500 / 1-800-88-2716 (waktu pejabat sahaja)  Menurut beberapa maklum balas yang diterima , anda perlu menunggu masa yang lama sebelum panggilan dijawab.

3. Semakan e-mel : br1m3@treasury.gov.my . Jawapan dalam masa 1-2 hari bekerja . Beri maklumat yang mencukupi kepada pegawai-pegawai sokongan untuk membantu anda.

Ambil perhatian bagi yang mendaftar secara manual , anda akan menerima bayaran agak lambat berbanding pemohon dalam talian (online) yang telah memberikan akaun bank mereka kerana baucar tunai mengambil sedikit masa untuk sampai ke alamat anda. Walau bagaimanapun,  bayaran/baucer dijangka akan dikeluarkan secara berperingkat selepas Tahun Baru Cina 2014.
XOXO

Senarai artis perempuan yang berjaya menurunkan berat badan [pics & link]

0 kata
ramai remaja2 skarang yg menjadikan artis-artis idola kan..
aku xdela idolakan sgt artis.. tp aku suka layan fb and instagram diorg utk tgk gambar diorg yg cantik2..
lately aku tgk makin ramai artis perempuan yg gigih mendapatkan berat badan ideal..
kebanyakannya mmg berjaya kurus dengan cara yg sihat..
aku mmg sgt kagum dgn keazaman diorg ..
dgn workout nye..diet plan nye..
kiranya diorg x bergantung pd ubat kurus semata..

sementara aku rajin ni aku list kan senarai artis2 ni dengan link instagram/fb mereka 
so korang bleh stalk tips2 kurus / diet plan mereka..
kalau nk tambah bleh tambh kt ruangan komen.. ;)
sharing is caring..

 ps: list ni bukan semata-mata list artis perempuan yg dr gemuk ke kurus je .. aku masukkan jugak yg dr chubby ke selim melim tahap melampau.. 

siti sarah



ieda moin 
(yg join betul ke bohong kt astro tu ..dulu2 nyanyi pastu selalu gak belakon lawak2)



shila amzah
(shila amzah ni penah chubby sikit dulu..  )





ziela jalil




faezah elai
(sebelum ni faezah ni mmg dah kurus tp lepas bersalin naik sikit.. lepas diet sekarang lg la kurus)



leez rosli (af4)

 



mafa (vokal bukan sekadar rupa tv3)




nota kaki : sekarang jugak aku skipping seratus kali.. hahaha

XOXO

Cara membezakan Perla dan miracle slimming coffee yang ori dan yang fake

0 kata




Macam-macam cara sekarang ni org nk senang cara mudah.
Tiru produk org pastu jual murah.. aishh..

update : now sy dah jual jugak sbb suka sgt minum .. dijamin ori..
https://www.facebook.com/aisybeautyshoppe
ig : aisybeautyshoppe

XOXO

etc