Perbezaan Ibu Putih Original dan Fake

ok..
post ni special untuk ibu putih ninaskincare shj ye..

sebelum menjual sendiri sy penah beli ibu putih ninaskincare ni secara online dan offline..
mmg selalu org kata beli online senang kena tipu..
tp sebaliknya bg sy..
yg beli kt kedai tu yg tiruan..
apa la nasib..
tp bukan semua kedai yer..
ada je kedai yg jual yg ori tp kita sbg pembeli kena pandai2 la bezakan..


mula-mula tu mmg la nk beli direct dr pengasas nye kak nina tu..
tp yer la kan.. org biznes bz memanjang..
setakat sebekas ibu putih tu xkan la nk order ngan dia..
hehe..
wassap dia pon x sempt berbalas..
so sy order ngn satu fb nie..
redha jer la mula2 sbb takut dpt yg fake..

bila dah dpt brg tu compare2 ngan gambar instagram pengasas dia mmg sama..
bila pakai dlm 2 bekas tu mmg npk perubahan..
satu pakai muka n satu pakai kt tgn..
tp kt muka x pakai sgt sbb muka sy jenis sensitif..
xleh berminyak.. so pakai kdg2 je..
yg kt tgn mmg npk sgt perubahan..

disebbkn bekas yg kecik cepat sgt la habis nye..
so try la cari kt kedai..
tanye kt kedai dia kata ade jual tp x letak kt luar..
letak dlm laci je..
masa tu x terfikir langsung kedai jual fake so beli je la..

bila dah balik tu compare dgn bekas yg sblm ni mmg sgt beza..
bau n texture pun lain...
nyesal la jugak tp rembat je pakai kt kaki..
ntah losyen ape tah yg dia taruk dlm tu.. hehee..

so camne nk beza yg fake n ori..
yg ori ada gold lining kt bekas..  yg fake xdek..
actually stiker dier pun warna beza sikit..
yg fake gelap..

texture yg fake mcm losyen ..clear je..
yg ori mcm kesat2 ade biji2 sikit..

ni gambar ibu putih nina yg sy sendiri terbeli :



so korang kalau nk try tu pastikan yg ori yer..
kalau x saje je.. rugi duit
=)

update : now sy dah jual jugak ibu putih ni...dijamin ori..
https://www.facebook.com/aisybeautyshoppe
ig : aisybeautyshoppe




XOXO

No comments:

Post a Comment

etc