i Flawless - Minyak Argan Emas No.1 Malaysia

0 kata

Hi . 

Harini nak share satu produk best . Barang baik uolls .

Memula kenal produk ni melalui fb LIVE 'Makeup by Bellaz' . 

Walaupun sy ni makeup skill adalah zero tp mmg suka tgk org mekap cantik2 .

Bila tgk hasil mekap Bella tu sgt la gojez dan flawless kita pun usha la produk2 yg dia pakai. Lepas tu terus tangkap cintan dgn produk yg mula2 Bella apply pd muka before start mekap iaitu :


' i Flawless - Minyak Argan Emas '



Basically i Flawless ialah Minyak Argan Asli dari Morocco yang dicampur dengan kepingan Emas 24k dan Essential oil untuk mencantikkan kulit wajah . 


Kelebihan Minyak Argan Emas i Flawless berbanding Minyak argan yang dijual dipasaran :


1) Minyak Argan yang digunakan adalah dijamin original yang di import daripada Morocco (high grade for cosmetic). Minyak Argan ini hanya terdapat di negara Morocco sahaja. 
Untuk pengetahuan you, Minyak Argan juga mempunyai grade tersendiri. Dari low grade hinggalah ke high grade. Low grade digunakan untuk tujuan memasak, sama seperti menggunakan olive oil dan minyak masak lain. 
Terdapat dua jenis proses Minyak Argan dihasilkan iaitu proses cold pressed dan hot pressed. 
i Flawless memilih Minyak Argan yang dihasilkan melalui proses cold pressed kerana kualiti minyaknya adalah yang terbaik untuk kulit wajah. 
Minyak Argan Emas i Flawless sangat light. Hasilnya, sebaik sahaja 2-3 titis disapu rata ke kulit wajah, dalam masa tidak sampai 5 minit, Minyak Argan Emas i Flawless tidak rasa berminyak dan mudah menyerap ke kulit wajah. 

Minyak argan Emas i Flawless adalah produk kecantikan yang selamat digunakan kerana tidak mengandungi bahan kimia yang terlarang. Ianya 100% asli Minyak Argan.


2) Minyak Argan Emas i Flawless adalah Minyak Argan Emas No.1 Malaysia. Ianya merupakan Minyak Argan yang eksklusif kerana mengandungi Emas 24k. Emas adalah simbolik kecantikan seseorang wanita. Ada pendapat mengatakan, "wanita yang memakai emas sebagai perhiasan adalah salah satu petua untuk kelihatn awet muda"


Fungsi Emas 24k secara am nya:

Mengurangkan kedutan serta garisan halus pada wajah

Kulit wajah yang berseri- Ion yang terdapat dalam Emas 24K membantu merangsang sel,saraf dan urat menyebabkan peredaran darah berlaku dengan lebih baik.

Mengelakkan penuaan pada usia muda- Punca utama wajah keilhatan berusia adalah kerana kekeringan kulit wajah yang menyebabkan kulit berkedut. Emas boleh membantu mengurangkan kekeringan kulit wajah

Mengekalkan kolagen semulajadi didalam badan - Setiap badan manusia menghasilkan kolagen secara semulajadi yang bertanggungjawab memberikan kulit wajah yang flawless dan rambut yang berkilat. Tetapi pada usia bermula 25 tahun, kolagen akan mula berkurang dan dapat dilihat pada perubahan kulit. Minyak Argan Emas i Flawless boleh melambatkan penyusutan kolagen kerana mengandungi Emas 24k

Flawless serta glowing skin - zarah-zarah kecil pada gold menyerap kedalam kulit dan memberikan khasiat seperti yang dinyatakan diatas. Elemen-elemen diatas akan menghasilkan kulit yang flawless & glowing


3) Minyak Argan Emas i Flawless mengandungi 'essential oil' yang bersesuai untuk digunakan di kulit wajah. Antara essential oil yang digunakan adalah Lavendar, Geranium & Bergamot yang boleh membangkitkan rasa kebahagian. Secara logiknya, jika kita bahagia, maka kita akan lebih ceria dan nampak lebih berseri .


OK . So tu antara ciri2 dan kelebihan i flawless. Selain tu , argan oil ni mmg dah banyak digunakan pada kosmetik international tau . argan oil ni sesuai utk semua jenis kulit sbb dapat mengimbangi pengeluaran sebum pd kulit . 
Sebelum ni sy pun risau nk guna sbb kulit jenis combination risau makin jd berminyak ke hape kan.

Tp bila dah pakai Alhamdulillah ... minyak pd muka makin berkurang dan kulit dah hampir jd normal . Untuk kulit dry pulak , i flawless ni sgt2 membantu melembapkn kulit terutamanya time mekap . Bila apply or mix dgn iflawless , mekap tak bercapuk dan tahan lebih lama        ( mekap x crack , x cakey dan mudah blend ) . Plus siap bg efek glowing lg :) 
Lg satu if bibir dry boleh juga letak sikit utk bg lipstick npk cantik dan bibir npk plump .

Bg yg jarang2 mekap boleh jugak guna sebagai skincare iaitu dijadikan serum muka.
Pakai 2 titis sebelum tido setiap mlm pun boleh dpt khasiat dr argan oil ni.

FUNGSI DAN KELEBIHAN iFLAWLESS   
                 👇2 IN 1
            ---------------------
         MAKEUP FLAWLESS
            ---------------------
 Melembapkan wajah tanpa berminyak
 Memudahkan penyapuan foundation
 Makeup nampak ekskusif
 Makeup tahan sehingga 18 jam 
 Tiada lagi foundation crack atau garisan senyuman pada wajah
 Makeup tampak segar & sihat
Sgt sesuai disapukan pada kulit bibir yg pecah-pecah & kering
           ----------------------
         SKINCARE HARIAN
         --------------------------
 Dijamin 200% kulit akan lembap dengan sekali pakai sahaja
 Kulit kering kembali lembap
 Kulit berminyak akan normal seperti biasa
 Menghilangkan jerawat
 Memudarkan parut jerawat
 Menganjalkan kulit
 Mengecilkan liang pori-pori
 Kulit lembut mcm baby moist je bile pkai iflawless





SO , best ke best produk ni . hihi . 

Sapa yg berminat boleh la wassap 0199801784 utk order .

COD iflawless area Kuantan.







XOXO

etc