Video Versi Asal Lagu Rindukanlah OST Playboy Itu Suami Aku - Encik Mimpi + Lirik

tengah2 layan video lagu baru2 kt youtube td..
tiba2 terjumpa video penyanyi asal lagu Rindukanlah yg jadi OST drama tv3 pukul 7 slot akasia yg menggantikan cerita Love You Mr Arrogant..
cerita baru ni tersangat la lemau so lepas habis jer lagu Encik Mimpi tu terus aku tutup tv..
solat lg bagus..
;)


video kt atas ni adalah yg original version dari kumpulan Indie Mice (ada kaitan ngan Encik Mimpi gak kot ..maybe same label)


rupa-rupanya yg Encik Mimpi nyanyi tu kira mcm cover version yg dibenarkn..
ingtkn original version..
tp Encik Mimpi ni mmg artis youtube yg cover lagu jer sejak dr dulu..
keistimewaan dia yg membuatkn budak2 remaja terutamanya , minat sgt adalah
kerana dia ni kreatif dan jenis jiwang kot..
video2 dia kdg2 berlatarkn lukisan kartun2 penceritaan yg comel2 yg dia lukis sendiri..
kalau x letak kartun2 dia akan post video dia nyanyi tanpa menampkkn muka..
misterius gitu..
 maka cair la hati budak2 rumaja masa kini..
yg remaja kertu cam aku ni layan jer la..
hehe..
bersandarkan video nampk tgn pegang gitar disamping background bilik student studi oversea itu shj pon dah menjdkn encik mimpi ni famous..
kira power gak aa aura dia..
 beberapa bulan lepas encik mimpi dah pulang ke kg halaman 
dan katanya keje kt kl..
dan sejak itu juga dia mula aktif nyanyi kt show2..
menurut fb yg aku follow..
manager encik mimpi ni ahli group indie mice tu jugak..
hadi gitu la nama dia..
nampak tak kaitan kt situ..
so jgn la kata dia plagiat pulak..

spekulasi yg aku buat..
anggota indie mice yg nama noah tu adalah abang encik mimpi ni..
speku jer okehh..
gaya diorg mcm ada persamaan..
walaupun bertopeng npk sgt encik mimpi tu muda belia lagi..

untuk biodata segala mmg xdek ..
sbb aku bukanla stalker yg berjaya..
korang terer korang stalk sendiri..
ni link official fb encik mimpi

sekarang..
terima lah cover rindukanlah- encik mimpi 
dr encik mimpi sendirik
versi ni sgt kiut..
nk wat adek angkat rase.. *galok
walaupun aku ni bkn peminat tegar tp mmg rugi kalau  x tgk...


Lirik Rindukanlah - Encik Mimpi

Ku benar benar sayang pada dirimu oh kasihku
Janganlah oh engkau ragu pada diriku
Daku berkelana mencari harapan yang kita impikan
Dari terbitnya sang surya hingga tenggelam

Daku ini cinta sejatimu
Daku ini harapan hatimu
Oh janganlah engkau bersedih
Oh ihklas ihklaskan lah hatimu

Rindu rindukan lah diriku
Sepanjang hari harimu sayangku
Ku adalah milikmu Sayangku ku
Ku adalah milikmu yang kau rindu

Doa doakan lah diriku di dalam hatimu di dalam nafasmu
Sepanjang hari hari mu

official youtube channel

http://www.youtube.com/user/encikmimpi?feature=watch


XOXO

4 comments:

  1. wah.. baru tahu .. ingat encik mimpi yg cipta. =)
    thanks for sharing. suke bab spekulasi tu..

    ReplyDelete
  2. nice bloq...sy Noah Baharuddin dari Kumpulan Indie Mice...terima kasih sebab menjelaskan pada semua...untuk pengetahuan semua...sy bukan abg encik mimpi dan sy x pernah jumpa dia...hanya hadi sorang jer kenal dia...apa pun...sama2 la kita memeriahkan industri muzik malaysia...teruskan berkarya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ic2.. tq sbb bg pencerahan.. hehe.. itu speku semata-mata sbb bila tgk vid2 kt youtube tu bebudak ada komen bangle cam sama .. kebetulan je rupanya.. btw goodluck utk indimice ..
      indie mice ka encik mimpi ke.. 2-2 pon best .

      Delete

etc